Když máte chuť dát si místo kávy spíš něco jako dezert – s cukrem a mlékem navíc – vyzkoušejte Dalgona kafé. Tahle šlehaná káva, servírovaná na teplém nebo studeném mléce se stala hitem koronavirové pandemie a s ní spojené domácí karantény. Je to něco jako kapučíno naruby a určitě si užijete jeho přípravu i následnou konzumaci.
ingredience
• 3 čajové lžičky cukru
• 3 čajové lžičky rozpustné kávy
• 3 čajové lžičky teplé vody
• mléko podle chuti (teplé nebo studené)
• led (volitelné)
Postup
Cukr, instantní kávu a teplou vodu dejte do misky a ručně nebo elektrickým šlehačem vyšlehejte do pevné pěny (podobně jako třeba sníh z bílků).
Do sklenice dejte velké množství ledu (pokud připravujete studenou variantu Dalgona frappé).
Do sklenice nalijte studené (pokud připravujete studenou variantu Dalgona frappé) nebo teplé (pokud chcete klasické latte) mléko.
Navrch sklenice lžičkou navršte našlehanou kávu. Servírujte se lžičkou.